Overdracht bestuur wijkraad LZB

nieuw bestuur

4742eb1b b281 47bd b716 215f22ee5579Tijdens een gezellige bijeenkomst in ‘het Paradijs’, dinsdagavond 29 januari, werd de voorzittershamer van de vertrekkende voorzitter van de wijkraad LZB, Rolf Egberink, over gedragen aan de nieuwe voorzitter, Johan Koolwaaij.
Het zittende bestuur treedt in zijn geheel af wegens drukke werkzaamheden elders. De vertrekkende leden van de wijkraad LZB zijn verheugd dat er na een oproep zich zoveel enthousiaste kandidaten gemeld hebben dat er een geheel nieuw bestuur samengesteld kon worden!

Wij wensen de nieuwe wijkraad heel veel succes bij het uitvoeren van de werkzaamheden voor onze mooie wijk.

De nieuwe bestuurders zijn:
Johan Koolwaaij, voorzitter
Wim Mulder, secretaris
Robin Haandrikman, penningmeester
Mark Boers,algemeen bestuurslid
Lloyd Schellevis,algemeen bestuurslid.

( foto boven vlnr: Mark, Johan, Wim, Lloyd en Robin)

Wijkraad LZB zoekt dringend nieuw bestuur

bestuurWijkraad LZB zoekt dringend nieuw bestuur

Beste inwoners van Lasonder, Zeggelt en Boddenkamp,

Tegelijk met de prachtige info-kaart over de wijkraad en de commissies, die binnenkort h.a.h. wordt bezorgd, moeten wij u ook informeren over de situatie waarin de Stichting Wijkraad Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp zich op dit moment bevindt. Helaas is het bestuur van de wijkraad onlangs geconfronteerd met het aangekondigde vertrek van alle vijf de zittende bestuursleden. Een aantal stopt in verband met drukke beroepsmatige werkzaamheden, anderen stoppen na meer dan 13 jaar met hun bestuursfunctie. Dat betekent dat het voortbestaan van de wijkraad onzeker is.

Hoewel deze situatie onzekerheid geeft biedt het ook kansen om met een nieuwe groep mensen de wijkraad opnieuw vorm te geven. Wij hopen dan ook van harte dat vanuit de drie wijkdelen, Lasonder, ’t Zeggelt en de Boddenkamp, enthousiaste kandidaten zich melden om het stokje van ons over te nemen. De stichting is erkend als wijkraad door de gemeente Enschede en daarmee adviserend orgaan voor de gemeente. Het doel van de wijkraad is vooral het behartigen van de belangen van de bewoners van Lasonder, ’t Zeggelt en de Boddenkamp op het gebied van veiligheid, leefbaarheid, ruimtelijke ordening, openbare voorzieningen, welzijn en volkshuisvesting.

De wijkraad werkt nauw samen met o.a. stadsdeelmanagement en stadsdeelbeheer centrum, politie en zorg- en welzijnsinstellingen.
Wanneer u belangstelling heeft om zich als bestuurslid actief in te zetten voor uw wijk of u wilt meer informatie over wat de wijkraad doet of wat een bestuursfunctie inhoudt, neemt u dan contact met ons op. Wanneer zich voor 1 december 2018 geen nieuw bestuur heeft gemeld zal de stichting waarschijnlijk per 31 december 2018 een slapend bestaan leiden of worden ontbonden. Wij zijn op dit moment aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de wijkbudgetcommissie en de werkgroep Boerenkerkhof in ieder geval te laten voortbestaan, evenals de website www.wlzb.nl.

Met vriendelijke groet,

Rolf Egberink, voorzitter wijkraad Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp