Buurtverhalen gezocht

Ik ben Marijn Smeehuijzen, vrijwilliger/redacteur voor de site De Achteruitkijkspiegel. Hier kunnen bezoekers foto’s en verhalen van oud-Enschede vinden en delen. De site is niet-commercieel, en valt onder het Stadsarchief Enschede. Een en ander is te zien op www.achteruitkijkspiegel.nl

De website begint al aardig gevuld te raken, met een verscheidenheid aan onderwerpen. Heel graag zou ik meer verhalen van de mensen zelf en hun dagelijks leven vastleggen. Hoe mensen hun buurt vroeger beleefden, de anekdotes. Over de melkman, over de sportclub, de concurrentie met de naastliggende wijk, hoe men de groei van de stad of nasleep van de textielondergang ervaarde. Van tweede wereldoorlog herinneringen tot de weerstand die de eerste hondenuitlaatplek in de buurt ondervond, elk verhaal is welkom!

Onder de noemer ‘Buurtverhalen’ is nu het nobel streven van elke buurt van gemeente Eanske een verhaal (of meerdere) op de Achteruitkijkspiegel te krijgen. Een flinke uitdaging, en daarom wil ik uw hulp vragen bij het ontdekken en vastleggen van het verhaal van uw buurt.

Nodig zijn mensen die ‘buurtverhalen’ te vertellen hebben, iemand die hun verhaal vastlegt, iemand die beeldmateriaal maakt/verzamelt, en iemand die het verhaal en beeldmateriaal op de Achteruitkijkspiegel plaatst. Ik stuur als handvat bij deze mail een PDF bestand mee, dat hierbij kan helpen.

Ik hoop een mooie bijdrage uit uw buurt tegemoet te zien! Voor vragen ben ik altijd per mail bereikbaar, op woensdag/donderdag/vrijdag kunt u dan antwoord verwachten.

pdf logo  Handleiding voor bijdrage "Buurtverhalen"