Verbouwingsplannen Arke gebouw

arke gebouw nw 2018bron: Dagblad Tubantia - Anja Kruise 13/06/2018

Na een vertraging van dik een jaar wordt in augustus begonnen met de verbouwing van het oude Arke-pand aan de Deurningerstraat. Het complex komt er anders uit te zien dan eerst de bedoeling was. Het voormalige Arke-pand wordt minder ingrijpend verbouwd dan de nieuwe eigenaren voor ogen hadden. In de oorspronkelijke plannen zouden de platte daken worden vervangen door puntdaken, wat het gebouw een totaal ander aanzien zou hebben gegeven. Die ideeĆ«n zijn gesneuveld, de platte daken blijven plat. "Het ontwerp van de architect was prachtig, maar het bleek simpelweg niet te bouwen", zegt vastgoedontwikkelaar Axel Veldboom, die het complex in 2016 kocht met compagnon Pieter Bakker.

Het duo wil het voormalige kantorengebouw ombouwen tot wooncomplex met dertig luxe woningen en huurprijzen tussen 1000 en 2000 euro per maand. In het nieuwe ontwerp is de architectuur van het oude Arke-gebouw wat meer te herkennen dan in de eerste plannen. Wel komen er grote open ramen, er is veel ruimte voor groen en duurzaamheid voert de boventoon.

Er zit nu eindelijk schot in de voorbereidingen. Er zijn bouwhekken geplaatst en er is begonnen met de sloop van de binnenkant. Eind 2019 of begin 2020 moet het nieuwe pand opgeleverd zijn. "De planning is dat medio juli alle plannen definitief zijn", zegt Veldboom. De werkzaamheden liepen vertraging op omdat het bestemmingsplan aangepast moest worden. Het gebouw aan de Deurningerstraat staat al sinds 2001 leeg.

Uitnodiging inloopbijeenkomst herinrichting Niermansgang, Blijdensteinlaan en Willem Brakmanstraat

In het voorjaar van 2018 wordt gestrat met de herinrichting van de straten rondom de woningen die nu in aanbouw zijn aan de Niermansgang, Blijdensteinlaan, Visserijstraat en Willem Brakmanstraat. Gaarne nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over het voorlopige ontwerp van de inrichting van dit gebied.

Woensdag 4 oktober 2017 17:30-19:30 in de Noordmolen, Molenstraat 50 kamer 013

 

pdf logo Uitnodiging Gemeente voor buurtbewoners

Uitnodiging inloopbijeenkomst herontwikkeling Detakerk

uitndetaDe projectontwikkelaar Veldboom Vastgoed nodigt u uit voor de inloopbijeenkomst voor de herontwikkeling van de Detakerk aan de H.B. Blijdensteinlaan 30 te Enschede.

De inloopbijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 5 oktober aanstaande van 16.00 uur tot 18.00 uur.
De bijeenkomst zal worden gehouden in de Detakerk aan de H.B. Blijdensteinlaan 30 te Enschede.

De projectontwikkelaar en architect zullen aanwezig voor een toelichting op de plannen.

Projectontwikkelaar bouwt 15 luxe appartementen in Detakerk

Detakerkbron: Newsroom Enschede

Bouw 15 luxe appartementen in Detakerk
Protestantse Kerk Nederland heeft de Detakerk aan de Blijdensteinlijn in Enschede verkocht aan de Groningse projectontwikkelaars Veldboom & Bakker. Zij gaan er 15 luxe appartementen in het hogere segment bouwen met een huurprijs van ca. 1000 euro. Het streven is om eind dit jaar met de bouwwerkzaamheden te beginnen. De Protestantse Kerk had het gebouw willen slopen voor nieuwbouw, maar de gemeente heeft dat tegengehouden.

Aanvulling redactie LZB:

Op 12 september meldt dagblad Tubantia dat het college van B en W inmiddels heeft besloten dat de Detakerk toch op de monumentenlijst wordt geplaatst. Dit n.a.v. de bepaling van de rechter vorig jaar december dat twaalf panden in de gemeente, waaronder de Detakerk, opnieuw aan een onderzoek moesten worden onderworpen. Het is nog niet niet duidelijk wat dit voor eventuele gevolgen heeft voor de voorgenomen verbouwing van de Detakerk.

Stadszeggelt

stadszeggeltStadszeggelt is een plan voor 14 luxe woningen in onze wijk op het sloopterrein
van het I.O.K. de Globe en het Leger des Heils.

Volg de ontwikkelingen via facebook.

facebookpagina Stadszeggelt

 

 stadszeggelt kaart

Sloopwerkzaamheden spoorzone

sloop ldhBegin januari begonnen de sloopwerkzaamheden van het I.O.K. de Globe en het Leger des Heils om plaats te maken voor de herinrichting van het gebied spoorzone midden.

Bewoner van onze wijk, Georges Schafraad, verraste ons met een fraaie uitgebreide fotopresentatie van de sloop tot en met april 2017.
Natuurlijk willen wij u deze presentatie niet onthouden.

Vanwege de omvangrijke presentatie hebben wij deze opgedeeld in twee delen. (pdf)

 

pdf logo   Deel 1 Presentatie I.O.K. de Globe / Leger des Heils (pag 1 t/m 39)

pdf logo   Deel 2 Presentatie I.O.K. de Globe / Leger des Heils (pag 40 t/m 72)

Subcategorieƫn