Fiesta del Sol, buurtfeest Lasonder-Zeggelt

publiek zeepkistzeepkisten

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 8 juni was het dan eindelijk zover. Het grote buurtfeest Fiesta del Sol in Lasonder-het Zeggelt.
Veel buurtbewoners genoten van het feest, een initiatief van Maria Horstman en Agnes Krol. De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit maar uiteindelijk viel dit best wel mee en de buurtbewoners lieten zich er niet door ontmoedigen gezien de grote opkomst. Een theatervoorstelling werd opgelost door deze te verplaatsen naar het "Tankstation", die gastvrij zijn deuren openzette. Hoogtepunt was voor de kinderen, en de ouders, de zeepkistenrace., die met nipt verschil werd gewonnen door de Genesteststraat. Het was een geslaagde dag met dank aan de organistatie die werd beloond met een grote opkomst en deelname van de buurtbewoners. Tot laat in de avond/ochtend was het nog steeds erg gezellig en goed voor de saamhorigheid in de buurt.

 Zie ook het krantenartikel in Tubantia

Paaseieren zoeken op het Boerenkerkhof

Unknown

Op zaterdag 20 april 2019 van 15:00 tot 16:00 uur maakt de Paashaas weer zijn opwachting op het Boerenkerkhof

Unknown

Voor alle kinderen in de wijk organiseert de Werkgroep 
Boerenkerkhof samen met de Wijkbudgetcommissie dit jaar op zaterdag 20 april wederom een wedstrijd 
paaseieren zoeken op het Boerenkerkhof.De kinderen mogen zoeken naar chocolade eieren die de 
Paashaas op het Boerenkerkhof heeft verstopt.


De vinder van een “gouden ei” ontvangt een extra surprise. Ook is er een knutselactiviteit, het kleuren van paastekeningen. 

De kinderen (en ouders) zijn van harte welkom op zaterdag 20 april om 15:00 uur op het Boerenkerkhof (ingang Blijdensteinlaan). Om te weten op welk aantal kinderen we kunnen rekenen horen we graag met hoeveel kinderen (leeftijd) je komt. Mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Presentatie historische foto’s

molenstraatDonderdagavond 15 november 2018
 Boddenkamp, Lasonder en ’t Zeggelt 
in de schijnwerpers

De Historische Sociëteit Enschede-Lonneker zet donderdagavond 15 november (20-22 uur) de buurten Boddenkamp, Lasonder en ’t Zeggelt in de schijnwerpers. 
Dat gebeurt in de Noorderkerk aan de Lasondersingel 18 . 
Op een groot scherm zijn beelden te zien van hoe deze wijken er vroeger uitzagen. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.30 uur.

De voor iedereen gratis toegankelijke presentatie is in het kader van het gouden jubileum van de SHSEL (1968-2018). Voor de pauze komen antieke prenten van de binnenstad van Enschede aan bod; daarna is het genieten van de specifieke beelden van de oude Boddenkamp, Lasonder en ’t Zeggelt.

Door nieuwbouw hebben deze drie buurten de afgelopen tijd een fraaie facelift gekregen. Op een steenworpafstand van het centrum vormen ze een aanwinst voor de stad. Veel mensen, ook de nieuwe bewoners zelf, hebben geen idee van hoe het er ter plekke vroeger uit zag. 
Zie daar het gat dat de SHSEL, in nauwe samenwerking met de wijkraad Lasonder en ’t Zeggelt, media november op feestelijke wijze hoopt te vullen.

31 oktober Halloween op het Boerenkerkhof

31 oktober 18:00 - 19:00 uur   Halloween op het Boerenkerkhof

Halloween def 2018

Op woensdag 31 oktober 2018 van 18:00-19:00 u. organiseren wij een Halloween activiteit voor de kinderen uit de wijk.
Kom samen lekker griezelen op het Boerenkerkhof (ingang Blijdensteinlaan).

Trek je laarzen aan en neem een zaklantaarn mee. Wat we dit jaar gaan doen is nog geheim, maar het wordt vast spannend.
Voor iedereen is er drinken en iets lekkers. Het is leuk als je verkleed komt om het nog griezeliger te maken.

We vinden het Supertof als je komt.

Toegang is gratis. Voor de allerkleinsten bij voorkeur onder begeleiding van een ouder.
Laat aub even weten aan de organisatie, de Wijkbudget-, Boerenkerkhofcommissie, met hoeveel kinderen (en welke leeftijd) je komt.

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Uitnodiging thema bijeenkomst Seniorenplatform

senioren plat EOp bijgaande pdf treft u een uitnodiging aan voor een thema bijeenkomst op 9 november in Prismare georganiseerd door het SeniorenPlatform.
In deze maatschappij waarin het aantal senioren steeds groter wordt is het belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven over de belangen van de senioren.

pdf logo  Uitnodiging Agenda thema bijeenkomst

Joke van Oostende,

secretaris PCOB Enschede
Holtwiklanden 241
7542KZ Enschede
tel. 0626800330

 

WAK ook in onze wijk

 

cropped WAK web website header 2018 1

WAK 2018

WAK staat voor Week van de Amateurkunst.
In 2018 zal de WAK voor de 8e keer plaatsvinden, van 2 t/m 10 juni.

De WAK Enschede is een evenement voor iedereen in de gemeente Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

In onze wijk worden de kunstwerken tekenen 4mavo en 6vwo van het Bonhoeffer College geëxposeerd in het Tankststation Cultureel Vulpunt aan de de Deurningerstraat 28. De entree is gratis. 

Het programma voor de WAK in Enschede staat online. Het complete programma vind je hier.

Het Gouden Paasei is weer gevonden

De Paashaas had weer 3 Gouden eieren verstopt op het Boerenkerkhof. Ruim dertig kinderen hadden vanmiddag, 31 maart, gehoor gegeven aan de oproep van de Paashaas om te helpen zoeken naar de Gouden eieren. De activiteit werd georganiseerd door de werkgroep Boerenkerkhof samen met de Wijkraad LZB. De Paashaas had een mand vol paaseieren verstopt die de kinderen tussen 13:00 en 14:00 uur konden opzoeken. Op de foto's is te zien dat er ijverig werd gezocht. De eieren werden na afloop eerlijk verdeeld. De vinders van een Gouden Paasei kregen als extra verrassing ook nog een chocolade paashaas.

Ook was er gelegenheid om deel te nemen aan diverse spelletjes, Jeux de Haas, zaklopen, basket-eieren, eilepel parcours en paastekening kleuren om thuis verder af te maken als paasmandje. Het was een geslaagde zonnige middag, de grote opkomst liet zien dat het initiatief door de wijk werd gewaardeerd en vraagt om een herhaling volgend jaar. 

IMG 7507IMG 7538IMG 7550

IMG 7580IMG 7574IMG 7562IMG 7545

IMG 7534

IMG 7525

Gratis filmproject minikronieken

Minikroniek logo 2017domijn

 

 

 

 

 

 

 

Gratis filmproject minikronieken voor bewoners van Domijn

Wij zijn bezig met het project minikronieken 'voel je thuis' in samenwerking met Domijn. Huurders van Domijn kunnen gratis deelnemen aan een cursus om een filmportret te leren maken van een iemand met een bijzonder verhaal. Tevens kunnen huurders zich inschrijven als verteller en vertellen over het leven en waarom zij zich thuis voelen in hun wijk/huis/stad. 

http://minikronieken.nl/domijn

Wij willen graag in contact komen met huurders die eventueel willen meedoen en vragen daarvoor uw hulp. Weet u in uw wijk mensen die hier belangstelling voor kunnen hebben en wilt u ons met diegenen in contact brengen? Of zijn er buurthuizen/plekken waar veel bewoners van Domijn komen, waar wij mensen kunnen aanspreken? Ik zou u graag telefonisch spreken om hier een afspraak voor te maken.

Ik hoor graag van u!  Met vriendelijke groet,   Margo Wispels, projectleider minikronieken

www.minikronieken.nl |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | facebook.com/minikroniek | 0652403739

Veel belangstelling open dag Lasonderkerk

bron: Tubantia 7 aug 2017

De Lasonderkerk stelde zaterdag de kerk open voor publiek.

lasonderkerk insideDe bezoekers konden de 41 meter hoge toren beklimmen met uitzicht over de stad. Engelse toeristen, inwoners en ook de burgemeester grepen hun kans om de kerk van binnen en buiten te bekijken.
Gastheer Kees Schippers (71) heeft deze zaterdag al veel mensen mee naar boven getroond. Engelse toeristen, die in de stad zijn voor het vrouwenvoetbal en het stadion hebben gezien , en Enschedeërs die zich verbazen over hoe groen de stad er van boven uitziet. De Enschedese Ada (58) en vriend Arjan (60) zijn ook nieuwsgierig en lopen achter Schippers aan voor de laatste ronde. "We hebben nu eindelijk eens de tijd om de kerk te bekijken," zegt Ada. Halverwege de 140 treden, stopt ze even. "Ik heb de halve marathon gelopen, maar traplopen is toch wat anders," klinkt het verontschuldigend. De klim wordt rijkelijk beloond met een uitzicht over Enschede. Het regent maar de stad is nog steeds goed te zien.

Ada wijst op de Prinsenschool waar ze vrijwilligster is terwijl Arjan in gesprek raakt met Schipper over de drie klokken. De grote luidklok is afkomstig uit de afgebrande Wijnhuistoren in Zutphen. Eenmaal weer beneden zijn veel weetjes van de vrijwilligers de moeite waard.

Sinds 1995 is de Lasonderkerk een rijksmonument, vanwege de markante ligging tegenover het Rijksmuseum en de bijzondere bouwstijl. In november 1927 is het in gebruik genomen door de Hervormde gemeente van Enschede. Sinds 1970 gebruikt de Nederlands Gereformeerde Kerk het pand voor diensten, concerten, open dagen en andere activiteiten. Kees Schippers en zijn vrouw Marijke 'kerken' hier al twintig jaar elke zondag.

De kerk heeft veel glas-in lood ramen. De ramen zijn ontworpen door glazenier Veldhuis van atelier 't Prinsenhof in Delft. Bijzonder is dat de ramen van grote afmeting zijn uitgevoerd in mozaïek. Normaal wordt deze glazenier techniek gebruikt voor kleinere ramen. Bij grote ramen wordt het glas beschilderd en daarna gebrand. Veel bezoekers vinden het een warme kerk door de kleuren, de glas-in-lood ramen en het hout. Het ontwerp van de kerk, van architecten Jan en Theo Stuivinga uit Zeist, is geïnspireerd op de Scandinavische bouwkunst.

 

Zaterdag 5 augustus, openstelling Lasonderkerk

lasonderkerkZaterdag 5 augustus is er weer een openstelling van de Lasonderkerk. Prachtige glas-in-lood ramen, uitzicht over de stad en een kop koffie. Dat is wat de bezoekers kunnen verwachten tijdens de opnstelling van de Lasonderkerk (schuin tegenover het Rijksmuseum Twenthe).

Een gids leidt de bezoekers door het historische gebouw en vertelt over de geschiedenis van de kerk. Onder begeleiding kan de toren worden beklommen en bij helder weer de stad overzien. De kerk is open van 11:00 tot 15:00uur. Entree is gratis.

Meer artikelen...

  1. Het Gouden Paasei