Geslaagde herfstschoonmaak Boerenkerhof

BK14102017001BK14102017003BK14102017002

Zaterdag 14 oktober was het weer tijd voor de reguliere schoonmaakactie op het Boerenkerkhof. Er was een grote opkomst op deze mooie zonnige herstdag. Liefst ruim veertig vrijwilligers, jong en oud, zorgden ervoor dat het blad en zwerfvuil werd verzameld en met behulp van de mensen van stadsdeelbeheer werd afgevoerd. Na afloop kon weer een kop soep worden genuttigd in het Paradijs. Al met al een geslaagde actie die ervoor zorgt dat het Boerenkerkhof een verzorgde groenvoorziening blijft in onze wijk.

Halloween op het Boerenkerkhof

28 oktober 19:00 - 20:00 uur   Halloween op het Boerenkerkhof

halloween2017Op zaterdag 28 oktober van 19:00 - 20:00 uur  organiseert de werkgroep Boerenkerkhof i.s.m. de wijkraad Lasonder, Zeggelt, Boddenkamp, een Halloween activiteit voor de kinderen uit de wijk. Ook Theather Mystiek heeft zijn medewerking toegezegd om de griezelsfeer te verhogen.

Kom samen dus even lekker griezelen en knutselen in de tent op het Boerenkerkhof. (ingang Blijdensteinlaan. Trek je laarzen aan wanneer het weer hierom vraagt en neem een zaklantaarn mee. Wij gaan o.a. spookjes maken en spinnen tekenen. Er is ook een (griezel)verhalen verteller om alles nog spannender te maken.

Voor iedereen is er drinken en iets lekkers. Natuurlijk is het nog leuker wanneer je verkleed komt. De toegang is gratis. Voor de allerkleinsten is begeleiding van een een ouder gewenst.

Tot ziens op 28 oktober.

Grote voorjaarsschoonmaak Boerenkerkhof

BK schoonmaak 2017-1.jpgBK schoonmaak 2017-3.jpgBK schoonmaak 2017-4.jpg

Zaterdag 25 maart hadden ruim 50 vrijwilligers uit de wijk weer gehoor gegeven aan de oproep voor de halfjaarlijkse opruim- en schoonmaakactie van het Boerenkerkhof. Zwerfvuil werd verzameld en diverse grafstenen zijn weer schoongeboend. Na afloop van de schoonmaakactie werd nog even bijgepraat in het paradijs onder het genot van een kleine lunch.

BK_Joep_2017-1.jpgDit jaar werd er ook een bijzondere vondst gedaan door de 6-jarige Joep Somhorst. Hij vond zaterdagmorgen op het Boerenkerkhof diverse pasjes en rijbewijzen onder een grafsteen.

Joep zag iets liggen, voelde met zijn hand onder de steen en vond de pasjes, onder meer eentje van de politie en een identiteitspas van de UT.
Thijmen, de vader van Joep, bracht de spullen naar de politie.