Jong en Oud maken het Boerenkerkhof weer schoon

Op 14 april maakten vele handen weer licht werk. Jong en oud zorgden ervoor dat het Boerenkerkhof er voor de komende tijd weer opgeruimd bij ligt. Twee keer per jaar maken vrijwilligers, Stadsdeelbeheer en de Historische Sociƫteit de graven weer vrij van blad, mos en rondslingerend vuil.

In toenemende mate wordt ook hinder ondervonden van hondenpoep die door de baasjes van de viervoeters niet op de juiste wijze in de afvalbaken wordt gedeponeerd. Het zou prettig zijn als deze rekening willen houden met bezoekers van het kerkhof zodat deze zonder vrees voor vies schoeisel kunnen rondlopen om de graven te aanschouwen. Na afloop volgde weer een gezellig samenzijn in het Paradijs onder genot van een broodje en een kop soep. Tot ziens in het najaar.

youtube logo Click hier voor een YouTube link naar een filmpje

IMG 4636IMG 4651IMG 4643IMG 4649

Het Gouden Paasei is weer gevonden

De Paashaas had weer 3 Gouden eieren verstopt op het Boerenkerkhof. Ruim dertig kinderen hadden vanmiddag, 31 maart, gehoor gegeven aan de oproep van de Paashaas om te helpen zoeken naar de Gouden eieren. De activiteit werd georganiseerd door de werkgroep Boerenkerkhof samen met de Wijkbudgetcommissie LZB. De Paashaas had een mand vol paaseieren verstopt die de kinderen tussen 13:00 en 14:00 uur konden opzoeken. Op de foto's is te zien dat er ijverig werd gezocht. De eieren werden na afloop eerlijk verdeeld. De vinders van een Gouden Paasei kregen als extra verrassing ook nog een chocolade paashaas.

Ook was er gelegenheid om deel te nemen aan diverse spelletjes, Jeux de Haas, zaklopen, basket-eieren, eilepel parcours en paastekening kleuren om thuis verder af te maken als paasmandje. Het was een geslaagde zonnige middag, de grote opkomst liet zien dat het initiatief door de wijk werd gewaardeerd en vraagt om een herhaling volgend jaar.

IMG 7507IMG 7538IMG 7550

IMG 7580IMG 7574IMG 7562IMG 7545

Griezelen met Halloween op Boerenkerkhof

BKHW IMG 6973

BKHW IMG 6921Ondanks de storm en regen kwamen zaterdagavond 28 oktober ruim 30 kinderen met of zonder ouders Halloween vieren op het Boerenkerkhof. Georganiseerd door de werkgroep BK, de Wijkraad en mmv Theater Mystiek. De meeste kinderen waren fraai verkleed en konden onder begeleiding spoken en spinnen maken, speurtocht doen, luisteren naar griezelverhalen en deelnemen aan een dansje met de heksen. Het was een geslaagde en gezellige happening die waarschijnlijk volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

BKHW IMG 6966

BKHW IMG 6967

BKHW IMG 6933

BKHW IMG 6960

Geslaagde herfstschoonmaak Boerenkerhof

BK14102017001BK14102017003BK14102017002

Zaterdag 14 oktober was het weer tijd voor de reguliere schoonmaakactie op het Boerenkerkhof. Er was een grote opkomst op deze mooie zonnige herstdag. Liefst ruim veertig vrijwilligers, jong en oud, zorgden ervoor dat het blad en zwerfvuil werd verzameld en met behulp van de mensen van stadsdeelbeheer werd afgevoerd. Na afloop kon weer een kop soep worden genuttigd in het Paradijs. Al met al een geslaagde actie die ervoor zorgt dat het Boerenkerkhof een verzorgde groenvoorziening blijft in onze wijk.

Grote voorjaarsschoonmaak Boerenkerkhof

BK schoonmaak 2017-1.jpgBK schoonmaak 2017-3.jpgBK schoonmaak 2017-4.jpg

Zaterdag 25 maart hadden ruim 50 vrijwilligers uit de wijk weer gehoor gegeven aan de oproep voor de halfjaarlijkse opruim- en schoonmaakactie van het Boerenkerkhof. Zwerfvuil werd verzameld en diverse grafstenen zijn weer schoongeboend. Na afloop van de schoonmaakactie werd nog even bijgepraat in het paradijs onder het genot van een kleine lunch.

BK_Joep_2017-1.jpgDit jaar werd er ook een bijzondere vondst gedaan door de 6-jarige Joep Somhorst. Hij vond zaterdagmorgen op het Boerenkerkhof diverse pasjes en rijbewijzen onder een grafsteen.

Joep zag iets liggen, voelde met zijn hand onder de steen en vond de pasjes, onder meer eentje van de politie en een identiteitspas van de UT.
Thijmen, de vader van Joep, bracht de spullen naar de politie.