Schoonmaakactie Boerenkerkhof herfst 2018

Wijkraad Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp / Werkgroep Boerenkerkhof
kruiwagenZoekt schoonmaakvrijwilligers op zaterdag 20 oktober 2018 van 10:00 tot 12:00 uur.

Wie helpt ons het Boerenkerkhof op te frissen? Vele handen maken licht werk en het vraagt maar 2 uurtjes inzet. van 10:00 tot 12:00 uur.

Twee keer per jaar maken we met hulp van vrijwilligers, Stadsdeelbeheer en de historische Sociëteit de graven op het Boerenkerkhof vrij van blad en mos. Met gebruik van prikker, hark en bezem zorgen zij voor het opruimen van rondslingerend vuil. Schoonmaakmaterialen en handschoenen zijn aanwezig.

Het is altijd een nuttig, geslaagd en ook gezellig evenement, dat ervoor zorgt dat ons wijkparkje er weer puik bij ligt. Voor koffie en thee wordt gezorgd en na afloop gaan we naar het Paradijs om daar gezamenlijk een kopje overheerlijke soep en een drankje te nuttigen.

We zien jullie graag zaterdag 20 oktober op het Boerenkerkhof

Uitnodiging bijeenkomst Boerenkerkhof

BK WLbijeenkomst Boerenkerkhof
Dinsdag 11 september 2018, 19.30-21.00 uur
De Noordmolen, Molenstraat 50, Enschede

Beste aanwonende van het Boerenkerkhof,

Graag nodigen we u als (nieuwe) bewoner van het ’t Zeggelt uit voor een bijeenkomst over het Boerenkerkhof. De wijkraad Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp en de gemeente krijgen de laatste tijd vragen over het Boerenkerkhof. De vragen zijn bijvoorbeeld: Mag de hond uitgelaten worden op het kerkhof? Wat doen de gemeente en politie aan overlast? We informeren u hier graag over. Daarom nodigen we u uit voor een bijeenkomst op dinsdag 11 september om 19.30 uur in De Noordmolen, Molenstraat 50 te Enschede.

Download de pdf voor de volledige agenda van deze bijeenkomst.

pdf logo agenda bijeenkomst

Jong en Oud maken het Boerenkerkhof weer schoon

Op 14 april maakten vele handen weer licht werk. Jong en oud zorgden ervoor dat het Boerenkerkhof er voor de komende tijd weer opgeruimd bij ligt. Twee keer per jaar maken vrijwilligers, Stadsdeelbeheer en de Historische Sociëteit de graven weer vrij van blad, mos en rondslingerend vuil.

In toenemende mate wordt ook hinder ondervonden van hondenpoep die door de baasjes van de viervoeters niet op de juiste wijze in de afvalbaken wordt gedeponeerd. Het zou prettig zijn als deze rekening willen houden met bezoekers van het kerkhof zodat deze zonder vrees voor vies schoeisel kunnen rondlopen om de graven te aanschouwen. Na afloop volgde weer een gezellig samenzijn in het Paradijs onder genot van een broodje en een kop soep. Tot ziens in het najaar.

youtube logo Click hier voor een YouTube link naar een filmpje

IMG 4636IMG 4651IMG 4643IMG 4649

Het Gouden Paasei is weer gevonden

De Paashaas had weer 3 Gouden eieren verstopt op het Boerenkerkhof. Ruim dertig kinderen hadden vanmiddag, 31 maart, gehoor gegeven aan de oproep van de Paashaas om te helpen zoeken naar de Gouden eieren. De activiteit werd georganiseerd door de werkgroep Boerenkerkhof samen met de Wijkbudgetcommissie LZB. De Paashaas had een mand vol paaseieren verstopt die de kinderen tussen 13:00 en 14:00 uur konden opzoeken. Op de foto's is te zien dat er ijverig werd gezocht. De eieren werden na afloop eerlijk verdeeld. De vinders van een Gouden Paasei kregen als extra verrassing ook nog een chocolade paashaas.

Ook was er gelegenheid om deel te nemen aan diverse spelletjes, Jeux de Haas, zaklopen, basket-eieren, eilepel parcours en paastekening kleuren om thuis verder af te maken als paasmandje. Het was een geslaagde zonnige middag, de grote opkomst liet zien dat het initiatief door de wijk werd gewaardeerd en vraagt om een herhaling volgend jaar.

IMG 7507IMG 7538IMG 7550

IMG 7580IMG 7574IMG 7562IMG 7545

Griezelen met Halloween op Boerenkerkhof

BKHW IMG 6973

BKHW IMG 6921Ondanks de storm en regen kwamen zaterdagavond 28 oktober ruim 30 kinderen met of zonder ouders Halloween vieren op het Boerenkerkhof. Georganiseerd door de werkgroep BK, de Wijkraad en mmv Theater Mystiek. De meeste kinderen waren fraai verkleed en konden onder begeleiding spoken en spinnen maken, speurtocht doen, luisteren naar griezelverhalen en deelnemen aan een dansje met de heksen. Het was een geslaagde en gezellige happening die waarschijnlijk volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

BKHW IMG 6966

BKHW IMG 6967

BKHW IMG 6933

BKHW IMG 6960

Geslaagde herfstschoonmaak Boerenkerhof

BK14102017001BK14102017003BK14102017002

Zaterdag 14 oktober was het weer tijd voor de reguliere schoonmaakactie op het Boerenkerkhof. Er was een grote opkomst op deze mooie zonnige herstdag. Liefst ruim veertig vrijwilligers, jong en oud, zorgden ervoor dat het blad en zwerfvuil werd verzameld en met behulp van de mensen van stadsdeelbeheer werd afgevoerd. Na afloop kon weer een kop soep worden genuttigd in het Paradijs. Al met al een geslaagde actie die ervoor zorgt dat het Boerenkerkhof een verzorgde groenvoorziening blijft in onze wijk.