Griezelen met Halloween op Boerenkerkhof

BKHW IMG 6973

BKHW IMG 6921Ondanks de storm en regen kwamen zaterdagavond 28 oktober ruim 30 kinderen met of zonder ouders Halloween vieren op het Boerenkerkhof. Georganiseerd door de werkgroep BK, de Wijkraad en mmv Theater Mystiek. De meeste kinderen waren fraai verkleed en konden onder begeleiding spoken en spinnen maken, speurtocht doen, luisteren naar griezelverhalen en deelnemen aan een dansje met de heksen. Het was een geslaagde en gezellige happening die waarschijnlijk volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

BKHW IMG 6966

BKHW IMG 6967

BKHW IMG 6933

BKHW IMG 6960

Geslaagde herfstschoonmaak Boerenkerhof

BK14102017001BK14102017003BK14102017002

Zaterdag 14 oktober was het weer tijd voor de reguliere schoonmaakactie op het Boerenkerkhof. Er was een grote opkomst op deze mooie zonnige herstdag. Liefst ruim veertig vrijwilligers, jong en oud, zorgden ervoor dat het blad en zwerfvuil werd verzameld en met behulp van de mensen van stadsdeelbeheer werd afgevoerd. Na afloop kon weer een kop soep worden genuttigd in het Paradijs. Al met al een geslaagde actie die ervoor zorgt dat het Boerenkerkhof een verzorgde groenvoorziening blijft in onze wijk.

Grote voorjaarsschoonmaak Boerenkerkhof

BK schoonmaak 2017-1.jpgBK schoonmaak 2017-3.jpgBK schoonmaak 2017-4.jpg

Zaterdag 25 maart hadden ruim 50 vrijwilligers uit de wijk weer gehoor gegeven aan de oproep voor de halfjaarlijkse opruim- en schoonmaakactie van het Boerenkerkhof. Zwerfvuil werd verzameld en diverse grafstenen zijn weer schoongeboend. Na afloop van de schoonmaakactie werd nog even bijgepraat in het paradijs onder het genot van een kleine lunch.

BK_Joep_2017-1.jpgDit jaar werd er ook een bijzondere vondst gedaan door de 6-jarige Joep Somhorst. Hij vond zaterdagmorgen op het Boerenkerkhof diverse pasjes en rijbewijzen onder een grafsteen.

Joep zag iets liggen, voelde met zijn hand onder de steen en vond de pasjes, onder meer eentje van de politie en een identiteitspas van de UT.
Thijmen, de vader van Joep, bracht de spullen naar de politie.