Vernielingen auto's Genestetstraat

Bron: Tubantia 3 okt. - Erwin Waanders

Bewoners aan De Genestetstraat zijn de overlast in hun straat helemaal zat. Vier bewoners zijn in de afgelopen weken slachtoffer geworden van vandalisme aan hun auto. Bij een van de buren werd zelfs ingebroken in de auto. Voor Robbie Tanck en zijn buren is de maat vol. 

De schade loopt inmiddels in de duizenden euro's. En die schade kunnen de bewoners vooralsnog op niemand verhalen. "Bij mijn eigen auto is iemand met een sleutel helemaal rondom gegaan en heeft daarbij diepe krassen gemaakt. Alle deuren en panelen waren beschadigd en dat moest helemaal opnieuw gespoten worden", zegt Tanck.

Hetzelfde geldt voor zijn buren, waar dezelfde beschadigingen zijn aangebracht. "Iemand is moedwillig bezig de boel hier te vernielen en dat is zorgelijk, temeer aangifte doen nagenoeg geen zin heeft. De politie kan weinig tot niets doen zolang er geen beelden zijn waarop de mogelijke dader of daders te zien zijn. We hebben wel een digitale aangifte gedaan, maar kregen logischerwijs na twee dagen een bericht dat er weinig tot geen aanknopingspunten zijn", zegt Tanck.

In de buurt leven grote zorgen over de toenemende overlast van junks en dealers. Met name in de Nicolaas Beetsstraat is het volgens Tanck een komen en gaan van dealers. "Wij wonen in het centrum en dan weet je dat er types rond kunnen lopen die hier niets te zoeken hebben. Maar wie moedwillig auto's van hardwerkende mensen vernielt, die heeft het niet helemaal begrepen."

Hij hoopt dat de politie de surveillancerondes gaat uitbreiden. Sommige buurtbewoners overwegen camera's aan te schaffen om de boel in de gaten te houden. "Van een buurvrouw weet ik dat ze dat al gedaan heeft, maar tot op heden is daar nog niks uitgekomen. Misschien kan de gemeente camera's plaatsen, we zitten tenslotte in het centrum. Maar wat vooral leeft hier is dat mensen van andermans spullen moeten afblijven."