Welkoop gaat medio november verhuizen naar woonplein

Bron: Tubantia 3 okt - Anja Kruise

Na jarenlang zoeken heeft Welkoop nieuwe stek: Woonplein. Na een zoektocht van achttien jaar hebben de exploitanten van Welkoop Enschede eindelijk een ander pand gevonden.De zaak gaat half november verhuizen van de Raiffeisenstraat naar het Woonplein, op Schuttersveld, waar ooit supermarkt De Boer zat. De winkelruimte staat al jaren leeg, korte tijd onderbroken door de tijdelijke vestiging van een outletstore.

Franchisenemer Wendy Olde Riekerink van Welkoop is blij met de nieuwe locatie, die ruim een verdubbeling van de winkelvloeroppervlakte biedt. Aan de Raiffeisenstraat beschikt ze over 435 vierkante meters, en dat worden er ruim 1000. "We worden een Welkoop zoals een Welkoop hoort te zijn." Olde Riekerink en haar partner Martin Veltmaat hebben in de loop der jaren veel panden bekeken. "Meestal ging het niet door omdat de gemeente de bestemming niet wilde wijzigen. Drama." De almaar dreigende sloop van de winkel was de reden dat niet veel is ge├»nvesteerd in het pand. Olde Riekerink en Veltmaat hadden het pand aan Schuttersveld al eerder in het vizier, maar toen ketsten de onderhandelingen met eigenaar Aprisco Vastgoed af.

Het huidige winkelpand aan de Raiffeisenstraat behoort tot het Coberco-complex, dat eigendom is van de Rabobank. Projectontwikkelaar Vincent Stikker heeft grote plannen met het gebied, dat grenst aan de voormalige melkhal van Coberco. Zo zouden hier 40 tot 50 woningen komen. Daarvoor moeten de panden worden gesloopt waarin Welkoop, Mediant en het Mystique Theater zijn gevestigd. Ook een aantal drive-inwoningen zou tegen de vlakte gaan.