Oproep Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker

SHSlogoBeste buurtbewoner, huiskamers van de buurt, dorps- en wijkraad en allen die de historie koesteren, 

Eigen geschiedenis gaat er in Enschede in als koek. De herinnering aan de straat uit je jeugd brengt veel mensen bijeen. Of het nu om de Lipperkerkstraat (1000 bezoekers), Deurningerstraat (1600) of Hogeland (2000) gaat, hun foto-exposities werden de afgelopen jaren warm ontvangen. Zoals ook de film over de geschiedenis van de Oude Markt aansloeg. De in 1968 opgerichte Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) wil verder op die toer.  

In het jubileumjaar 2018 wil ze, samen met bewoners, meer buurtbeelden uit het verleden opwekken. Door middel van een lange rij van kleinschalige beeldpresentaties/ foto-exposities; ook in Boekelo, Lonneker en Glanerbrug. Lijkt zo’n tentoonstelling of diavoorstelling in uw eigen buurt wat? Hallo Dolphia, Stevenfenne en noem maar op? Doet mee en meldt het ons. 

Wij van de SHSEL stellen graag buurtfoto’s uit eigen archief ter beschikking , plus straatprenten uit onvolprezen collecties ansichtkaarten van diverse stadgenoten. Omgekeerd vragen we wijk- en buurtbewoners zelf ook beeldmateriaal te verzamelen. Plus de bereidheid deze in een diavoorstelling, zo mogelijk tentoonstelling te bundelen. Wie bindt de kat de bel aan? Er is een potje met geld voor enige ondersteuning. Doel is volgend jaar een eenmalige of meerdaagse beeldpresentatie in buurt- en speeltuingebouw, huiskamer van de buurt of ouderencentrum. Kortom een nostalgisch weerzien op al die plekken waar mensen dit initiatief van de 50-jarige Historische Sociëteit toejuichen. 

Laat er over het hele jaar een mooie tentoonstellingsagenda uitrollen. Sluit de gordijnen en laat de film- en diaprojectoren in uw buurt snorren. De Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker wil in 2018 een karavaan aan buurtbeelden voorbij zien trekken. De jubileumcommissie is blij met elke handreiking uit stad en land. Roept u maar. 

Jan Brummer, namens de jubileumcommissie. Historische Sociëteit Enschede-Lonneker, Roomweg 167, 7523 BM Enschede, digitaal adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;